Peuterspelen

Onze peuterspeelzaal biedt 5 werkdagen per week plaats aan 16 kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar. De peuterspeelzaal is 40 weken per jaar geopend van 8:00 tot 13:00 uur. In de schoolvakanties niet.


8:00 - 9:00 uur Kinderen kunnen worden gebracht.

12:30 - 13:00 uur Kinderen kunnen worden opgehaald.

VAK

De peuterspeelzaal is aangesloten bij de VAK, Verenigde Agrarische Kinderopvang. Dat betekent dat wij werken met de kinderen volgens een pedagogische visie met een groen accent. Het groene accent is speciaal door de VAK-kinderopvang ontwikkeld en gaat in op de ontdekkingen die kinderen kunnen doen op een agrarische Kinderopvang. Eén van onze uitgangspunten is dat de ontwikkeling van kinderen zich grotendeels vanzelfsprekend voltrekt. Kinderen hebben van nature de drang om te ontdekken, experimenteren, leren, oftewel: groeien. Onze agrarische, natuurrijke omgeving stimuleert deze ontwikkeling op een hele vanzelfsprekende manier.

Naar buiten

Wij gaan net zoals het kinderdagverblijf lekker vaak naar buiten toe. Onze buitenruimte is zeer royaal en bevat veel uitdagende speelmogelijkheden voor de kinderen. Voorbeelden hiervan zijn een grote zandbak, heuveltjes, paadjes, verstopbosjes en veel gras om lekker te rennen. Buiten is er ruimte om de verschillende seizoenen te beleven, om contact te hebben met de dieren. Samen met de kinderen verzorgen wij de kippen, de konijnen, de geiten en de schapen.

De boerderij

Naast onze ruime buitenruimte hebben we ook nog de boerderij! Natuurlijk gaan we regelmatig kijken bij de kalfjes en de melkkoeien, zodat de kinderen kunnen zien waar de melk vandaan komt. We kunnen soms de boer helpen met alle klussen die gedaan moeten worden. We geven onze fruitschillen aan de koeien. We pakken een bezem uit de melkbus en vegen meteen het voer aan.

Het weiland

Ook maken we regelmatig een wandeling naar het weiland. We kijken bij de schapen, kalfjes en koeien in het land of luisteren naar de kikkers in de sloot. We springen over de greppels of glibberen over het dunne laagje ijs in de winter. In het voorjaar gaan we bij de pasgeboren lammetjes kijken. Soms maken we zelfs een bevalling mee! Ook mogen we helpen met de flesjes geven aan de lammetjes.

Uw kind inschrijven

Via onderstaande knop komt u op het inschrijfformulier. Let op: Inschrijven is geen garantie op plaatsing! Wij nemen contact met u op wat betreft de mogelijkheden.

De peuterspeelzaal

Kijk voor de tarieven en overige info op: 

De peuterspeelzaal bevindt zich in hetzelfde gebouw als de BSO. De groep is huiselijk ingericht met verschillende speelhoeken, waar alle kinderen de mogelijkheid hebben om zelf te bepalen wat en met wie ze willen spelen. Ook zijn er plekjes waar kinderen kunnen “chillen” op een bank of rustig een boekje kunnen lezen.

Tarieven

Contact

Adres:

De Koebel

Zuiderweg 2b

1566 NH Assendelft


Contactpersoon:

Joke Boekel


Telefoonnummer

075 - 615 40 46


Akercity Rock 'n Roll Weekend Akersloot Oldtimers Jaarmarkt
Froods by Rutger